Optopping 'Het Magazijn'

Optopping 'Het Magazijn'

Nog eens 24 appartement er bovenop

Op het appartementencomplex 'Het Magazijn' in Den Haag heeft De Nieuwe Norm een extra verdieping, zogenaamde 'optopping', gerealiseerd. 24 nieuwe woonunits tussen de 27 en 46 m² zijn er gerealiseerd bij de reeds bestaande 72.  

Uitvoering

Plaats
Den Haag
Locatie
Esperantoplein
Omvang
24 appartementen
Klant
Maxwell Investments

De optopping hebben we in 3D Model (BIM) uitgewerkt. In overleg met de opdrachtgever hebben we de vrijheid gekregen om het oorspronkelijke ontwerp te optimaliseren. De uitstraling en kleurstelling van de optopping passen perfect bij het karakter van het bestaande gebouw.

In 2017 hebben we het voormalige magazijn van de Haagse Elektriciteitsfabriek, en later kantoor van KOW architecten, reeds getransformeerd naar 72 woonunits met commerciële voorzieningen in de plint. 

De nieuwe woonunits zijn voornamelijk gericht op starters en Young Professionals en variëren tussen de 35 en 40 m². De transformatie van Het Magazijn draagt bij aan de verdere herstructurering van het gebied rond de energiecentrale.   

Doordat het pand in het verleden heeft dienst gedaan als magazijn voor de Haagse Elektriciteitsfabriek, heeft het gebouw enkele kenmerken die het een bijzonder karakter geven. Zo beschikt het gebouw over verstevigde constructievloeren met een maximale vloerbelasting van 1200kg/m², hoge plafonds en een grote open centrale ruimte met een atriumdak.