Renovatie SMS-buurt

Hoogvliet Rotterdam

De Nieuwe Norm gaf opnieuw vorm aan 123 eengezinswoningen uit de jaren '50 in Hoogvliet, Rotterdam. Nadat alle bewoners verhuisd waren konden we beginnen met de renovatie van 18 woonblokken. De renovatie is gefaseerd uitgevoerd per blok van acht woningen in onbewoonde staat.

De SMS-buurt opnieuw in vorm

Nadat het eerdere sloop-nieuwbouwplan van Vestia voor de SMS-buurt niet doorging, nodigde Vestia De Nieuwe Norm uit om mee te werken aan de aanbesteding voor de volledige renovatie van de woningen. De woningen zijn zo grondig aangepakt dat ze na de renovatie als nieuw waren. Naast de woningen zijn ook de tuinen verfraaid, bergingen vernieuwd, de riolering ondergronds vernieuwd en het straatwerk van de brandgangen opgeknapt. Het was een uitdaging die De Nieuwe Norm met enthousiasme aannam om de wijk opnieuw vorm te geven.

  • Locatie Hoogvliet, Rotterdam
  • Opdrachtgever Vestia
  • Omvang project 123 eengezinswoningen in onbewoonde staat
  • Energielabelsprong van label G naar label B
  • Bouwsom circa € 5.900.000

Werkzaamheden in beeld

Opnieuw vorm in jouw project?

Heb je vragen, wil je ons advies of een voorstel om samen te werken aan jouw project? Neem contact op met aannemersbedrijf De Nieuwe Norm.

Meer projecten zien?

We gebruiken onze kennis en ervaring ook om andere projecten tot een succes te brengen. We vertellen je er graag meer over.