Transformatie kantoorpand naar hotel en kantoren

Premier Suites

Nieuw leven voor voormalig NautaDutilh pand in Rotterdam

In opdracht van Maarsen Groep transformeerde De Nieuwe Norm het voormalige kantoorgebouw aan Weena 750 in Rotterdam tot een multifunctioneel gebouw met 104 hotelappartementen, winkels, horeca en kantoren en krijgt daarmee een nieuw leven.

Planontwikkeling

Uitvoering

Plaats
Rotterdam
Locatie
Weena 750
Omvang
104 hotelkamers
Klant
Maarsen Groep

Premier Suites
Medio 2017 opende het Ierse PREM Group op de eerste tien verdiepingen 104 Premier Suites. Het is de eerste vestiging van Premier Suites in Nederland en een nieuw concept voor Rotterdam. Voor de internationale allure van het Rotterdam Central District vormt het dan ook een waardevolle toevoeging. Op de begane grond bevindt zich een levendige lobby, waarin de receptie en een coffee lounge voor zowel bewoners als kantoorgebruikers zijn gecombineerd. Voor de gasten van Premier Suites is daarnaast een fitnessruimte voorzien. CBRE Hotels heeft Maarsen Groep begeleid bij de operator-selectie.   

Premier Offices
Op de tiende tot en met de zestiende verdieping is de kantoorfunctie behouden gebleven. Deze verdiepingen zijn hoogwaardig gerenoveerd en geschikt gemaakt voor verhuur in units van minimaal circa 300 vierkante meter VVO. De installaties voor het hele gebouw zijn vervangen zodat het gebouw weer voldoet aan de eisen van de huidige tijd en het energieverbruik sterk wordt verminderd.   

Retail en horeca
In de plint van het gebouw zijn verschillende zelfstandige retail- en horecaunits gepland. Hiertoe zijn de gevel van de begane grond en eerste verdieping in zijn geheel vervangen door een transparante façade, vormgegeven in stijl van de aangrenzende nieuwbouw FIRST Rotterdam, mede-ontworpen door Branimir Medic (de Architekten Cie).

Transformatie kantoorpand naar hotel en kantoren :  Weena, Rotterdam
Transformatie kantoorpand naar hotel en kantoren :   Weena, Rotterdam
Transformatie kantoorpand naar hotel en kantoren :   Weena, Rotterdam
Transformatie kantoorpand naar hotel en kantoren :   Weena, Rotterdam