Transformatie Delft Hoog: kantoor tot high end appartementen

Delft Hoog

Transformeren op een postzegellocatie: dat doen wij!

In mei 2020 opgeleverd: 106 high end volledig gestoffeerde appartementen met energielabel A. Voor Van der Vorm Vastgoed hebben wij dit jaren 60 kantoor, gesitueerd 'op een postzegel' - locatie, getransformeerd. 

Begin 2018 is De Nieuwe Norm door Van der Vorm Vastgoed benaderd om een presentatie te houden ten behoeve van de aannemersselectie voor de transformatie van het pand aan de Martinus Nijhofflaan in Delft. 

Uitvoering

Plaats
Delft
Locatie
Martinus Nijhofflaan
Omvang
106 appartementen
Klant
Van der Vorm Vastgoed

Transformatie
Dit voormalig kantoorpand is getransformeerd naar woonunits verdeeld over 22 bouwlagen. De eerste negen bouwlagen zijn in 2016 reeds getransformeerd tijdens de eerste fase van het project.

Tijdens de tweede fase zijn de overige 12 verdiepingen getransformeerd, waarbij de onderste verdiepingen reeds werden bewoond. Dit vroeg om extra aandacht voor de communicatie en overlastbeperking richting de bewoners, omwonenden en directe belanghebbenden.

Uitvoering
In de tweede fase zijn de 12 verdiepingen volledig gestript, waarbij alleen de hoofdconstructie van het pand behouden is gebleven. In de transformatie heeft het pand een complete nieuwe indeling gekregen naar 106 appartementen. Tevens is het pand voorzien van nieuwe gevels. 

Communicatie
Daar het pand in twee fases is getransformeerd, hebben de werkzaamheden letterlijk boven de hoofden van de reeds aanwezige huurders plaatsgevonden. Als goede buur hebben we de overlast tot beheersbare proporties teruggebracht. Dit uitte zich onder andere in het strikt naleven van de werktijden, duidelijke communicatie en het respecteren van de rust buiten de werktijden om. 

Transformatie Delft Hoog: kantoor tot high end appartementen : Torenhove Delft
Transformatie Delft Hoog: kantoor tot high end appartementen :   Torenhove Delft
Transformatie Delft Hoog: kantoor tot high end appartementen :   Torenhove Delft