Transformatie Aveling

Rotterdam Hoogvliet

De Nieuwe Norm gaf opnieuw vorm aan het kantoorpand Aveling in Hoogvliet. Wij hebben het gebouw getransformeerd tot een eigentijds zorgcomplex, waarbij de buitengevels behouden zijn gebleven. Met toewijding hebben we 22 zorgwoningen gerealiseerd, inclusief een riante dagbestedingsruimte van 1.600 vierkante meter. Het zorgcomplex, speciaal ontworpen voor begeleid wonen en dagbesteding, biedt een geheel vernieuwde omgeving. Het woongedeelte is opgedeeld in drie zorggroepen. De dagbesteding is georganiseerd in vijf werkgroepen: wasserette, café, fietswinkel met werkplaats, lichte productie en een naaiatelier.

Voormalig bankgebouw opnieuw in vorm

De Nieuwe Norm voerde werkzaamheden uit volgens vooraf opgestelde transformatieontwerpen. Door grondige bestudering van het ontwerp werd een vlotte omzetting naar de daadwerkelijke projectuitvoering gerealiseerd, waarbij de communicatie met de opdrachtgever soepel verliep.

  • Locatie Hoogvliet Rotterdam
  • Opdrachtgever ASVZ
  • Omvang project 22 zorgwoningen en 1.600 vierkante meter dagbesteding
  • Doelgroep cliënten van ASVZ
  • Energielabel C
  • Bouwsom ca. € 2.900.000,-

Ik ben erg blij dat we met elkaar toch ook het fietscafé voor elkaar hebben gekregen!

Teamleider dagbesteding ASVZ

De aanleiding

De Nieuwe Norm werkt al meerdere jaren samen met ASVZ, vaak met verbouwingen en herinrichtingsprojecten op het hoofdterrein van ASVZ. ASVZ heeft destijds het bankgebouw aangekocht en kwam bij ons als transformatiespecialist uit om met de ontwerpen van de architect aan de slag te gaan.

De technische vorm

Wij hebben een volledige transformatie en aanbouw uitgevoerd. Het gebouw onderging een grondige verandering, door het te strippen en opnieuw in te richten met vernieuwde wand-, vloer- en plafondafwerking voor de huidige samenstelling van studio's, appartementen en dagbesteding. De originele buitengevels zijn zorgvuldig gereinigd en deels opnieuw afgewerkt. Voor de dagbestedingsruimtes hebben we sommige draagwanden behouden en een uitbouw gerealiseerd. Bovendien zijn roldeuren verwijderd en vervangen door nieuwe gevelpuien, waardoor een eigentijdse en functionele ruimte is gecreëerd.

Opnieuw vorm in jouw project?

Heb je vragen, wil je ons advies of een voorstel om samen te werken aan jouw project? Neem contact op met aannemersbedrijf De Nieuwe Norm.

Meer projecten zien?

We gebruiken onze kennis en ervaring ook om andere projecten tot een succes te brengen. We vertellen je er graag meer over.