Transformatie kantoorpand tot zorgcomplex

Aveling

Begeleid wonen in een kantoorcomplex

Door de krachten te bundelen hebben we samen met onze klant, ASVZ, het kantoorpand aan de Aveling in Hoogvliet getransformeerd naar een zorgcomplex voor begeleid wonen en dagbesteding.

De inrichting van de studio's en appartementen is warm en huiselijk geworden. Alleen het buitenaanzicht van het complex verraadt nog een beetje dat het een voormalig kantoorpand is geweest.

Conceptontwikkeling

Planontwikkeling

Uitvoering

Plaats
Hoogvliet
Locatie
Aveling
Omvang
22 woningen en 1.600 m2 ruimte voor dagbesteding
Klant
ASVZ

Begeleid wonen
Er is veel werk verricht om voor de toekomstige bewoners van de Aveling een nieuw thuis te creëren. Het gebouw is volledig gestript en opnieuw ingericht inclusief alle wand-, vloer- en plafondafwerking.

Voor de diverse woongroepen hebben we in totaal 22 studio's en appartementen gecreerd. 

Dagbesteding
De dagbesteding is grotendeels gestript - sommige draagwanden zijn blijven staan - en zijn nieuwe werkruimtes en een kantine gemaakt. De dagbesteding is verdeeld in vijf werkgroepen: wasserette, (fiets)café, fietswinkel met fietswerkplaats, lichte productie en een naaiatelier.

Buitenaanzicht
De buitengevels van het gebouw zijn gehandhaafd, gereinigd en plaatselijk opnieuw afgewerkt. Tevens zijn bij de ruimte voor de dagbesteding de roldeuren vervangen voor mooie nieuwe aluminium puien.

Transformatie kantoorpand tot zorgcomplex :   Aveling Hoogvliet
Transformatie kantoorpand tot zorgcomplex :   Aveling Hoogvliet
Transformatie kantoorpand tot zorgcomplex :   Aveling Hoogvliet
Transformatie kantoorpand tot zorgcomplex :  Aveling Hoogvliet