Fijn wonen aan de Meerkoetlaan

Fijn wonen aan de Meerkoetlaan

Delft

De rust is teruggekeerd voor de huurders van woningcorporatie Woonbron aan de Meerkoetlaan in Delft. In de afgelopen 9 maanden maakte de corporatie in zijn 4 woongebouwen werk van goed wonen door onderhoud en verbeteringen van de woonkwaliteit en de veiligheid. Woonbron-directeur Zakaria El-Khetabi: “Wonen in een huis dat je past en waar je met trots bezoek ontvangt. Dat is waar Woonbron voor staat en zijn activiteiten op richt. Soms kun je met kleine aanpassingen een groot verschil maken. De houtlookvloeren en nieuwe frisse kleuren in de algemene ruimtes van onze woongebouwen aan de Meerkoetlaan zijn daar een mooi voorbeeld van. Wij bieden hier huidige en toekomstige bewoners een fijn (t)huis met aandacht voor de woonlasten.”

Goed en comfortabel wonen
De 4 woongebouwen aan de Meerkoetlaan bestaan elk uit 25 kleine 1- en 2-kamerwoningen. 1 woongebouw is volledig verhuurd aan stichting Perspektief voor de huisvesting van zijn bewoners. De woningen in de overige 3 woongebouwen zijn vooral in trek bij jongeren en alleenstaanden die zijn aangewezen op de sociale huur tot de huurtoeslaggrens. In februari vorig jaar ging 84% van de huurders akkoord met het voorstel voor de aanpak en uitvoering. Wij, De Nieuwe Norm, zijn vervolgens in mei gestart met het eerste woongebouw. Een periode van enorme overlast brak voor de bewoners aan.

De woningen kregen isolerend en zonwerend glas wat voor een goed binnenklimaat zorgt. Een greep uit de andere werkzaamheden zijn de plaatsing van nieuwe voordeuren die voldoen aan de brandveiligheidseisen. Met de toevoeging van een videofoon bedienen de bewoners nu vanuit hun woning de voordeur van de entree. Verouderde keukens, badkamers en toiletten zijn vervangen. Het is bijzonder fijn thuiskomen in het goed onderhouden woongebouw strak in de lak en in de verruimde entree. Ook de weg naar de woningen is plezierig over de houtlook tegelvloeren en de frisse kleuren op de muren van de entree, het (vlucht)trappenhuis en de gangen. De nieuwe verlichting is niet alleen sfeer verbeterend het verbetert ook het veiligheidsgevoel. Lex architecten bedacht het ontwerp voor de entree, het kleurenpallet en materiaalgebruik. De gebouwen hebben camera’s en de verlichting is verbeterd met led en daarmee duurzamer.

Bijdrage aan verduurzaming sociale woningvoorraad in Delft
Woonbron investeerde ruim € 2,2 miljoen in deze werkzaamheden en levert daarmee een bijdrage aan de afspraken met de gemeente over het behoud van deze schaarse sociale huurwoningen in Delft en het verduurzamen ervan. Woonbron voerde de isolerende werkzaamheden zonder huurverhoging uit.


Fijn wonen aan de Meerkoetlaan : Fijn wonen aan de Meerkoetlaan
Fijn wonen aan de Meerkoetlaan : Fijn wonen aan de Meerkoetlaan
Fijn wonen aan de Meerkoetlaan : Fijn wonen aan de Meerkoetlaan
Fijn wonen aan de Meerkoetlaan : Fijn wonen aan de Meerkoetlaan