Binnenstedelijke nieuwbouw stadsappartementen

Binnenstedelijke nieuwbouw stadsappartementen

't Vaarthuys van Coolhaven

In opdracht van Lievaart Vastgoed B.V. hebben wij 38 woningen mogen bouwen in Rotterdam, Coolhaven.  't Vaarthuys geeft young professionals, studenten en starters mooi afgewerkte stadsappartementen met uitzicht op de Schie. 

Uitvoering

Plaats
Rotterdam
Locatie
Coolhaven
Omvang
35 stadsappartementen en 3 studio's
Klant
Lievaart Vastgoed B.V.

Het nieuw gebouwde complex bestaat uit 35 appartementen, vanaf 75 m2 met twee slaapkamers en een eigen badkamer, en drie studio's, van 50 m2 met een slaapkamer en een eigen badkamer. Alle appartementen zijn gestofferd opgeleverd en voorzien van vloerverwarming, welke wordt gevoed door de aanwezige stadsverwarming. Uniek voor Rotterdamse begrippen, beschikt het pand over prive-parkeerplekken en fietsenstalling. Het parkeerterrein wordt afgeschermd door middel van een speedgate.

Wat het bouwen van dit complex uniek maakt, is dat de realisatie van het pand, en dus de opbouw van de verdiepingen, in zijn geheel plaatsvond tussen twee gebouwen in. Daarbij waren reeds oude heipalen aanwezig. Door toepassing van grote funderingsbalken, werd tezamen met de oude heipalen een sterke fundering gerealiseerd.

Daarbij staat tevens de lift los van de betonconstructie van de woningen en is gerealiseerd in een vrijstaande staalconstructie van 25 meter hoog inclusief trappenhuis.

Binnenstedelijke nieuwbouw stadsappartementen :   Coolhaven
Binnenstedelijke nieuwbouw stadsappartementen :   Coolhaven
Binnenstedelijke nieuwbouw stadsappartementen :   Coolhaven
Binnenstedelijke nieuwbouw stadsappartementen :      Coolhaven