Transformatie van schoenenzaak naar kantoorpand Huf

Transformatie van schoenenzaak naar kantoorpand Huf

Van schoenenzaak Huf naar een eigentijds kantoorpand

Ooit moet het pand van schoenenzaak Huf een van de kroonjuwelen van de Hoogstraat in Rotterdam zijn geweest. Maar het pand verpauperde en de belangstelling van het kopend publiek verdween langzaam maar zeker richting Koopgoot. Inmiddels gloort er weer hoop voor het monumentale pand van architecten Van der Broek en Bakema, begin jaren vijftig de ‘huisarchitecten’ van Rotterdam (met onder meer het Ter Meulenpand als beroemd ontwerp). Aan De Nieuwe Norm de taak om het pand in oude luister terug te brengen, aangepast aan de moderne eisen.


Uitvoering

Plaats
Rotterdam
Locatie
Hoogstraat
Omvang
1.495 m2 BVO
Klant
Provast

Met het oog op het gebruik als kantoor is het interieur van het Huf-gebouw volledig op de schop gegaan. De bestaande liftschacht is vergroot om ruimte te maken voor een grotere lift, er zijn sanitaire voorzieningen op elke etage en de vloer is uitgevoerd als ‘computervloer’, met flexibele aansluitingen voor data en elektra voor toekomstige werkplekken. Ook is er een aparte entree gekomen voor de kantoorgebruikers.

Meest kenmerkend voor het pand is de volledige glazen pui – die van enkel glas was. Bij de vernieuwing is gekozen voor dubbele beglazing met speciaal renovatieglas, een innovatieve glassoort die precies in de stalen profielen past.

Omdat het pand een volledige glazen pui heeft, is klimaatbeheersing erg belangrijk. Gekozen is voor buitenzonwering naar het idee afkomstig van Van der Broek en Bakema. Voordeel van deze buitenzonwering is dat alle warmte al aan de gevel wordt geweerd, zodat binnen met minder koelcapaciteit kan worden volstaan.

Transformatie van schoenenzaak naar kantoorpand Huf :    HUF Rotterdam
Transformatie van schoenenzaak naar kantoorpand Huf :   HUF Rotterdam
Transformatie van schoenenzaak naar kantoorpand Huf :   HUF Rotterdam
Transformatie van schoenenzaak naar kantoorpand Huf : HUF Rotterdam